Råd & Tips

HAKI Universal - då du ska klä in en hel fasad
HAKI Universal - då du ska klä in en hel fasad HAKI Universal - då du ska klä in en hel fasad

HAKI Universal - då du ska klä in en hel fasad

HAKI Universal är en modulställning som används för alla typer av arbeten, enkla som komplicerade, men som du använder så snart du ska klä in en hel fasad med ställning.
HAKI är ett stabilare och starkare alternativ än Alu-ställningen som du använder då du vill ha en flyttbar ställning för tex. ommålning av fönster.

Var därför tydlig med vad du ska göra då du hyr din ställning, vilka vikter ska ställningen belastas med och hur många ni ska vara på ställningen.

Ingående komponenter kan även användas för uppbyggnad av fristående trapptorn, rullställningar, skyltställningar, läktare, scener och andra temporära konstruktioner.

Läs mer om HAKI Universal i HAKI:s PDF

Tips om markvibrering

Tips om markvibrering

Padda, stamp markvibrator - kärt barn har många namn!

Här har du några tips vilken maskin du bör välja.

Maskin Packdjup
Vibratorstamp ca. 50 kg max 35-50 cm, jord/lera
Markvibrator 50-140 kg max 15-20 cm sand/grus
Markvibrator 75 kg, 220V max 10-15 cm, sand/grus
Markvibrator 200 kg max 20-30 cm, sand/grus
Markvibrator 500 kg max 35-50 cm, sand/grus

Packningsgraden varierar beroende på materialets sammansättning, lerhalt etc samt materialets fuktighet. Vid djupare packning än i tabellen kan packningen med fördel ske i lager.

Aluminiumställningar

Aluminiumställningar

Aluminiumställningar använder du framförallt vi tillfälliga jobb och lättare vikter. En aluställning är oftast det självklara valet vid tex husmålning.

Vi har valt att jobba med märket "Hiway" som ger säkra ställningsbyggen och är enkla att arbeta med.

Bredder:  Smal 75 cm, Bred 140 cm
Längder: Kort 170 cm resp. Lång 300 cm

Se bruksanvisning och komponentbeskrivning nedan.

Notera att om det gäller tyngre arbeten är det en Haki-ställning du behöver.

Läs Hiway bruksanvisning
Läs Hiway produktbroshyr

Slipa golv och altan

Slipa golv och altan

Nu slipas det golv och altaner på löpande band. Ett bra val är att hyra vårt paket för golvslipning där golvslip, kantslip och slippapper ingår. Det ger ett överlägset resultat och gör dina trägolv som nya.

Några tips:

1. Förse dig med hörselskydd och andningsskydd. Slipar du inomhus se till att ha ett fönster öppet för ökad ventilation.

2. Besikta golvet/altanen och skruva ber trallskruvar och spikaskallar som sticker upp så slipper söndeslitna slippapper.

3. Första slipningen gör du med ett grovt slippapper, ca 36 i kornstorlek. Slipa golvet i träets längdriktnng MED UNDANTAG om golvet är ojämt. Då kan du tvingas slipa golvet diagonalt för att slipa ner ojämnheter.

3. Slipmaskinen måste hela tiden hållas i rörelse. Stannar du får du en slipgrop i golvet. Innan du vänder lyfter du upp slippapperet från golvet.

4. Kanterna på golvet kommer du inte åt med golvslipen utan där måste kantslip användas. Tänk även här att hålla maskinen i rörelse hela tiden.

5. Golvet behöver för bästa resultat ca. 3 slipningar där du för varje slipning går mot finare slippapper. 2:a slipningen kan göras med ett 60-kornigt papper och den sista slipningen med ett 100-korningt slippapper.

 

Lycka till och välkommen att ställa frågor.

Köra med släp

Köra med släp

Just nu hyr vi ut släpar i mängder! Vvi upplever är att det råder en stor osäkerhet om totalvikter, körkort och hur du främst av allt kan köra en släp utan risk för trafikolyckor. Det som lurar de flesta är att dagen nya bilar är tyngre och ger en för hög totalvikt på ekipaget.

Ta en titt på Trafikverkets sidor nedan om körkort, totalvikter m.m.

Har du rätt körkort? Hur tung släp får din bil dra? Har du kopplat rätt?

Släpvagnskalkylator

Vårt produktutbud

Boka direkt: 0910 - 124 00
Öppettider: Vardagar 07.00 - 16.00